Hoe werkt Sessy

Hoe werkt Sessy

Sessy meet de opbrengst van jouw zonnepanelen, de bijdrage van de batterij en het verbruik in huis. Zo weet Sessy wanneer de batterij opgeladen moet worden om overtollige groene energie op te slaan of wanneer er energie naar jouw woning moet. Zo zorgt Sessy voor de grootst mogelijk besparing of opbrengst.

Nul-op-de-meter modus

Je hebt een vast of variabel contract, en daarmee een vast tarief. In deze modus slaat Sessy overdag overtollige opgewekte energie op. Wanneer jouw zonnepanelen te weinig of geen energie meer leveren om jouw verbruik te compenseren zal de Sessy energie leveren aan jouw verbruikers in huis, zolang er energie in de batterij zit. Hiermee gebruik je ook ‘s avonds en in de nacht de groene energie die je overdag hebt opgewekt.

Dynamische modus

Je hebt een dynamisch contract met uurprijzen: De slimme regeling van Sessy kan op basis van de uurprijzen een berekening maken wanneer het beste moment is om de batterij te laden en ontladen. Volledig automatisch voor maximale besparingen. Dit is ook mogelijk als u geen zonnepanelen heeft!

Open modus

De Sessy maakt het mogelijk via een API aangestuurd te worden. Dit kun je doen als je liever zelf aan de slag gaat met het aansturen en uitlezen van de batterij om deze bijvoorbeeld te koppelen in Home Assistant. Wij helpen mee om de Sessy community te ondersteunen op dit vlak.

Bron: Sessy.nl

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren!